Boka om nasjonalsteinen

Som det eneste av de nordiske landene har Norge sin egen nasjonalstein. Du kan her bestille boka som forteller den geologiske, industrielle og kulturelle historien om en unik, vakker og eksklusiv bergart. Boka koster nå kr 199,-.

larvikittbokaUnik, vakker og eksklusiv. Det er noen av grunnene til at larvikitt i 2008 ble kåret til vår nasjonalstein i en landsomfattende avstemning.

Dette er boka om denne helt spesielle steinen som kun finnes i det faste fjellet her i landet, og bare rundt Larvik, men som likevel brukes flittig over hele verden, i fasader, som gulvfliser, i kjøkkenbenker, i monumenter, på gravplasser, og mange andre steder.

Boka forteller historien om hvorfor du møter larvikitt nesten uansett hvor du reiser i verden. Med sitt lette språk og flotte bilder/illustrasjoner, er den en attraktiv og underholdende bok for leseren. Boka er skrevet av historiker Anne Kristine Børresen og geolog Tom Heldal.

 

larvikittboka Polerte flater av larvikitt viser tydelig det blå fargespillet som gjør steinen lett å kjenne igjen av både geologer og menigmann. Foto: Halfdan Carstens

larvikittboka Siste operasjon før steinen havner på lageret og ”utstillingslokalet” er transporten på hjullaster. Vi snakker om blokker som kan veie fl ere titalls tonn. Blokkene innveies automatisk på hjullasteren. Maksimal vekt på blokker for utskipning er i dag 50 tonn. Foto: Halfdan Carstens