- I 2018 har NGF Stavanger hatt 6 arrangementer på programmet, pluss mulighet for at bli med på NPD-arrangement. Det første arrangement var et spennene kveldsforedrag av Fridtjof Riis, NPD som handlet om Ritlands Kraterets Geologi, ca. 20 fremmøtte. Der var mange spørsmål og god diskusjon.

- På kveldsmøtet 11. april ga Adnan A.D. Aqrawi et foredrag om Eufrat-Tigris-Karun floddeltaets Holocene geologiske historie, ca. 15 fremmøtte.

- I Juni gikk den årlige NGF/NPF felttur til Rennesøy og Fjøløy med Alexander Lassen (ConocoPhillips Norge) som guide. Ca. 30 pers. deltok på turen.

- Helgen 16.-17. juni hadde NGF medlemmer mulighet for at bli med på tur til Ritlandskrateret og Melands-Grønahei. Ca. 5 pers. fra NGF deltok på denne kjekke og informative tur.

- Lørdag 8. og søndag 9.september ble Geologiens Dag på hhv. Universitetet i Stavanger og Oljemuseet avholdt – Årets tema var «Jordskjelv». Geologiens Dag lørdag ble arrangert av Petrologi-masterstudenter på UiS, og ble også i år en kjempesuksess med ca. 130 besøkene. Geologiens Dag søndag ble arrangert for 11. år i rad. Som de foregående år ble arrangementet holdt på Oljemuseet, hvor publikum blant annet kunne se på kjerneprøver, studere bergarter og mineraler i mikroskop, se på stein og mineraler fra Rogaland og få bestemt medbrakte steinprøver. Det var gratis adgang hele dagen og ca. 750 besøkende tok turen innen om.

- Den 29. november hadde vi årets siste kveldsmøte – en geologisk ølsmaking med Andreas Habel. Vi smakte på 7 forskjellige ølsorter og Andreas fortalte en masse interessant om øllets historie og øl-brygging. Kvelden var en kjempesuksess – ca. 15. pers. deltok.

- I 2018 har vi fortsatt med kveldsmøtene på UiS i stedet for Arkeologisk Museum. Grunnene for dette er: 1) Å engasjere flere studenter i NGF, 2) Det ble med tiden vanskeligere at booke lokale på Ark. Mus. 3) Vi sparer leie for lokale på Ark. Mus. Erfaringen er at antallet av studenter på våre møter har steget kraftig, og at noen av de som har vært med i mange år har falt fra. Vi har et håp om at de finne tilbake igjen.

- I 2018 har vi gjort mye mere bruk av Facebook og Twitter til annonsering av arrangementer, og dette ser ut til at være en suksess.

- Også i 2018 var antallet av aktive deltakere på våre arrangementer en utfordring.  

Liste over avholdte arrangementer:  

Onsdag 7.mars: Årsmøte med kveldsforedrag: Fjidtjof Riis; Ritlandskrateret. Avholdt på UiS. 

Onsdag 11.april: Kveldsmøte med foredrag: Adnan A.D. Aqrawi, Leading Consultant-Innovation in Research and Technology: Holocene Climatic Change in Southern Mesopotamia; Some Stratigraphic Signatures. Avholdt på UiS. 

Søndag 10.juni: NGF/NPF Ekskursjon til Rennesøy og Fjøløy; Jærens Geologi (Guide Alexander Lassen). 

Lørdag 16. og søndag 17.juni: Helgetur til Ritlandskrateret og Melands-Grønahei med Fridtjof Riis som guide. Dette var et NPD arrangement hvor NGF medlemmer kunne bli med. 

Lørdag 8.september: Geologiens Dag ved Universitetet i Stavanger. 

Søndag 9.september: Geologiens Dag ved Oljemuseet i Stavanger .

Torsdag 29.november: Øl & Geologi – Geologisk ølsmaking med Andreas Habel. Avholdt på UiS.

Velkommen til årsmøte og foredrag onsdag 13.februar kl 18.00 ved UiS.

Maryon Paulsen Strugstad vil gi en introduksjon av byggeråstoff i Rogaland, sirkulær økonomi og håndtering av ulike masser i bygg- og anleggsbransjen. Visste du at Rogaland er på landstoppen når det gjelder produksjon og salg av byggeråstoffer (naturstein, pukk, sand og grus)? I 2017 var total omsetning på alle råstoffer i Rogaland på 2395 millioner kroner. Dette er en viktig næring for regionen, og Rogaland var det første fylket i Norge til å etablere en regionalplan/fylkesdelplan for byggeråstoff. De fleste har sikkert også fått med seg at byggeaktiviteten på Jæren har vokst kraftig de siste årene. Men regionen står i fare for å sitte igjen med et "fjell" av overskuddsmasser ("gravemasser") på 66.000.000 kubikk meter i 2040 dersom det ikke skjer noen endringer i måten overskuddsmasser håndteres på? Dette volumet tilsvarer ca. 25 Kheopspyramider for å sette det i perspektiv! For å sikre en bærekraftig håndtering av overskuddsmasser fra bygg og anleggsbransjen har fylkeskommunen utarbeidet en regionalplan for massehåndtering. Viktige prinsipper i denne planen er sirkulær økonomi, EUs mål om gjenvinning og ressurspyramiden som baserer seg på prioriteringen i norsk og europeisk avfallspolitikk. 

Maryon Paulsen Strugstad er fylkesgeolog i Rogaland fylkeskommune. Hun startet i stillingen i Juni 2018, og er ansvarlig for oppfølging av de regionale planene for byggeråstoff og massehåndtering.

Det serveres pizza og brus. 

NGF Stavanger har gleden av at invitere NGF medlemmene til vårt julemøte torsdag 29. november, kl. 18:00 på UiS. 

Kveldens tema er:Øl og Geologi – Vi byr på geologisk ølsmaking med Andreas Habel. Øl & geologi. Faglig påfyll med geolog og ølkjenner Andreas Habel. Nesten alle geologer liker øl, men finnes det en sammenheng mellom øl og geologi utover at øl er en velkommen tørstedrikk etter en tøff dag med feltarbeid? I Øl & geologi vil Andreas videreformidle kunnskap om hvordan øl og geologi henger sammen, forskjellige øltyper og hvordan en øldommer smaker på øl. Det vil bli ølsmaking, ølquiz og fingermat. Andreas har mastergrad i geologi fra Universitetet i Bremen (Tyskland), og er kjent i det lokale ølmiljøet som erfaren hjemmebrygger som har brygget øl sammen med sin kone siden 1996. Andreas er sertifisert øldommer og har dommererfaring fra bl.a. NM i hjemmebrygging, What’s Brewing, Sur & Bitter m.m.

Pris medlemmer: 300 kr / Studentpris: 200 kr Innbetaling/påmelding til NGF konto: 8160 26 91705 senest søndag 25. november (vennligst marker med «øl og geologi») 

Sted: Universitetet i Stavanger,Kjølv Egelands HusKristine Bonnevies vei 22 etg (2nd floor) in lunch room E-374

NGF Stavanger has the pleasure of inviting you to a members evening meeting Wednesday April 11th 2018 at UiS.

Time: 18:00.

Pizza and “brus” will be served. 

Venue: Universitetet i Stavanger, Kjølv Egelands Hus, Kristine Bonnevies vei 22 etg. (2nd floor) i rom E-374 

This evenings speaker will be Adnan A.D. Aqrawi, Leading Consultant-Innovation in Research and Technology, based in Stavanger, Norway. 

This evenings topic will be: Holocene Climatic Change in Southern Mesopotamia; Some Stratigraphic Signatures

NGF-Stavanger ønsker velkommen til geologisk ølsmaking

onsdag 29.november 2017, kl 18.00 - 23.00

Universitetet i Stavanger, Kjølv Egelandshus E-374

Kristine Bonnevies vei 22 3. etg (2nd floor) in lunch-room E-374

 

Vi byr på geologisk ølsmaking med Sigmund Melberg - en av landets største kjennere, med meget dyp kunnskap om øl i alle henseender. Vi kommer til å smake på ca. 7 forskjellige ølsorter og der vil bli servert nydelig fingermat fra Fortau i Stavanger. Mineralvann og kaffe vil også være tilgjengelig.

Pris medlemmer: 300 kr / Studentpris: 200 kr Innbetaling/påmelding til NGF konto: 8160 26 91705 senest søndag 26. november (vennligst marker med «øl og geologi»)

Vel møtt !

Onsdag 10. mai:

Kveldsmøte m. Jan Stenløkk (Fossiler, Marokko)

Søndag 11. juni:

NGF/NPF felttur til Rogaland Anortositt Provins  

 

Høst 2017 ;

Søndag 10. september:

GeologiensDag på Norsk Oljemuseum

Onsdag 20. september:

Kveldsforedrag TBA Søndag 1. oktober:

Felttur TBA

Onsdag 25. oktober:

Kveldsforedrag TBA Onsdag 29. november: Øl og Geologi

NGF-Stavanger inviterer til årsmøte og deretter kveldsforedrag mandag 27. februar kl. 18:30 (dørene åpner kl. 18:00) på Arkeologisk Museum i Stavanger.

Forfriskninger vil være tilgengelige i Kafeèn.

Foredragsholder Torgeir Sandøy er ingeniørgeolog i NorConsult. Kveldens tema vil være om det nye Lysebotn 2 prosjektet som er fornyelsen av det eksisterende 60 år gamle kraftverk i Lysebotn. Samtidig skal Lyse Energi bygge sitt eget «Ryfast» innerst i Lysefjorden. En ny vanntunnel med omtrent samme omkrets som verdens lengste undersjøiske veitunnel (i alt 11 km) skal sprenges ut for å øke fallhøyden til 686 m. I alt vil omtrent 800.000 kubikmeter bli sprengt og transportert bort. Dette sammen med nye aggregater gjør det mulig å produsere 14 prosent (180 GWh) mer energi med samme vannmengde som i dag. Lysebotn-prosjektet vil for tiden være et av Norges største vannkraftprosjekt. Torgeir vil fortelle litt om byggingen og driften av prosjektet.

NGF-Stavanger inviterer til møte på Arkeologisk Museum torsdag 24. november 2016 kl. 18:30 (dørene åpner kl. 18:00).  

Kveldens foredragsholder er Laurent Gernigon (PhD) senior forsker på NGU i Trondheim. 

Tema er; Insights from a decade of high-resolution aeromagnetic mapping. 

Laurents foredrag handler om de geologiske resultater der har kommet ut av ca. ti års innsamling og prosessering av geofysiske, hovedsakelig aeromagnetiske data langs norskekysten. De aeromagnetiske data er innsamlet som en del av COOP Prosjektet (Crustal On-shore and Off-shore Project) som er et samarbeide mellom oljeindustrien og NGU. Målet er å forstå sammenhengen mellom geologien vi ser på land og geologien under havområdene på den norske sokkel og den tilstøtende oseanskorpe. De nye data gir nye muligheter for å forstå dyptliggende skorpestrukturer og den lange komplekse utvikling som den passive margin langs Norge har gjennomgått. (Sammendrag er tilgjengelig under "Les mer").  

Forfriskninger vil være tilgjengelige i kafèen. Velkommen!

AkerBPsvarthvit1 NGUlitenfarge ngi logo svarthvit Equinor PRIMARY logo RGB BLACK sandvik-logo svarthvit
Lundin svarthvit od svarthvit
logo visneskalk ranagruber svarthvit

 

AkerBPsvarthvit NGUlitenfarge
ngi logo svarthvit statoillogo svarthvit
sandvik-logo svarthvit dongenergy
Lundin svarthvit ranagruber svarthvit
 
od svarthvit logo visneskalk