NGWM22 - vel gjennomført konferanse

Den ukjente byråkrat Den ukjente byråkrat Norsk Geologisk Forening

NGWM22 på Island tok rekord i antall påmeldte med 360 deltagere fra hele 20 land! Norge stilte totalt med 120 deltakere fra universitetene, NGU, Oljedirektoratet, konsulentselskaper og industri.

Med 296 abstrakt fordelt på 9 hovedtema ble det et stort program, med mange spennende foredrag. Det ble holdt 5 felles foredrag, 240 sesjonsforedrag og 53 posters.

Flere av medlemmene til NGF deltok både med foredrag og posters.

Selve konferansen varte fra 11.-13. mai. Men for noen heldige startet det med ekskursjon den 10. Hele fire busser dro ut på ekskursjon, det var samme rute for alle bussene med det var delt opp med to og to i motsatt retning for å unngå kø på stedene.
Noe som det kan være lurt da det ble sagt før adgang at å dra på en slik tur med geologer kan være utfordrende. Man kommer til et spennende sted, og POFF, så er alle spredt i alle retninger. Noe vi fikk se stemte veldig!

På turen ble følgende steder besøkt:
Seltún
På Seltún fikk vi besøker det geotermiske feltet Krýsuvík som en del av det holocene Krýsuvík-Trölladyngja-vulkansystemet.

Fagradalsfjäll utbruddssted (2021)
Det som var mest spennende på turen var å få gå opp til Fagradalsfjäll-vulkansystemet og 2021-utbruddsstedet. En fantastisk fin tur med høydeforskjell på ca 250 m. Vi fikk se den yngste lavan på Island der den hadde trengt seg gjennomeldre, og Pleistocene sub-glasiale vulkanske system. Et høydepunkt for mange på turen! 

Stampahruan, begynnelsen av den midt-oseaniske ryggen
Dette stoppet fører oss til spissen av den sørvestligste delen av Reykjanes-halvøya, der den midt-oseaniske ryggen stiger opp av havet med sitt sprekkdominerte vulkansystem, lavastrømmer og skjermingsvulkaner. Den siste aktiviteten var i 1210-1240 e.Kr. kalt Reykjanes-brannene, den yngre Stampahraun ble dannet i begynnelsen av disse brannene, mest sannsynlig i 1211 e.Kr. 

"Bro mellom kontinenter"
Denne plasseringen brukes til å markere kryssingen av en bro "mellom to kontinenter", som i realiteten er den nordvestlige marginen av riftsonen. Denne ligger like ved Aandvík. Det de fleste av deltakerne sa etter turen, var at dette var en fantastisk tur som viste mye av den flotte geologien som finnes på Island. 

Det er bare å begynne å glede seg til NGWM24 som vil bli holdt i Gøteborg, Sverige den 10.-12 januar.

AkerBPsvarthvit1 NGUlitenfarge ngi logo svarthvit Equinor PRIMARY logo RGB BLACK sandvik-logo svarthvit
Lundin svarthvit od svarthvit
logo visneskalk ranagruber svarthvit

 

AkerBPsvarthvit NGUlitenfarge
ngi logo svarthvit statoillogo svarthvit
sandvik-logo svarthvit dongenergy
Lundin svarthvit ranagruber svarthvit
 
od svarthvit logo visneskalk